Brouseni soustruznickych dlat

Vše co se týká soustružení dřeva.
Danny
Příspěvky: 98
Registrován: 23 bře 2015, 15:17

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Danny »

Soucítím s tebou Petře. Wáclav to popsal téměř dokonale. Prodejci pošli odkaz na tohle vlákno a třeba se v něm hne svědomí a kápne božskou i s důvodem, proč ležela bruska tak dlouho skladem, než jí dali se slevou do prodeje. Servisák asi bude bez Vánočních prémií. Někdo tuhle ostudu bude muset zaplatit a prodejce se musí očistit. Držím palce ať vše dobře dopadne ( bez kompromisů ).
Danny
Petr
Příspěvky: 601
Registrován: 12 lis 2009, 00:34
Bydliště: Kyjov
Kontaktovat uživatele:

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Petr »

Tak panove,
dne jsem rano volal pani vedouci servisniho strediska p. Tomaskove a vsechno jsem ji vylicil. Na vsechno mela argumenty, ale s tou otocenou hrideli jsem ji uplne odzbrojil - to je proste neomluvitelne. Svym zpusobem ji chapu, ze z kancelare nemuze kazdeho cloveka vodit za rucicky, ale krucinal kdyz neco v utery vybalim, tak to snad ve ctvrtek zase po oprave zabalim do te same krabice nebo chci tak moc, aby se mi vse vratilo kompletni jako jsem jim zaslal?
Stefane, bruska je urcite ta moje, protoze hned prvni den co jsem ji rozbalil jsem ji obarvil kryty kotoucu na zeleno a by mi chudera ladila k soustruhu - ja blbec. :roll:
JaneB - nejhorsi je, ze jsem se chtel prave cine obloukem vyhnout a vsude Optimum prezentuji jako kvalitni nemecky vyrobek - ja blbec jim to uveril. :roll:
Pajmene - ja jsem ji prave bral v dobre vire, ze je to nemecky vyrobek a ne zadna cina a i cena v obchode je vyssi nez treba bruska od makity atd. zkus si ji schvalne vyhledat a uvidis sam jak ji vsichni prodejci vychvaluji... No proste neni vsechno zlato co se trpiti.
Waclave - jsem rad, ze si se pobavil, me to tak zabavne neprislo a hlavne moje draha polovicka mi to dava pekne "sezrat"
Jen pro predstavu:
Kdysi jsem si koupil na e-bay mobil za 130liber - neprisel mi :x
Koupil jsem si ojete auto citroen C5 kombi za 125 tis.kc.- jel jsem si pro nej ja osel az do Mostu - na 10km za prahou mi shorelo cele auto na dalnici - mel jsem ho 2 hodiny. (stalo me to 10tis. za odtahovky - bazar mi po 3 dnech co jsem ve stresu stravil v praze vratil penize) ( jo a v metru jsem tenkrat dostal 1tis.kc pokutu - za jizdu na cerno - nevedel jsem kde si koupit listek - nenasel jsem automat) :o
Kdyz jsem stavel dum, tak jsem koupil WC - po namontovani jsem zjistil ze je praskle, koupil jsem keramicky drez do kuchyne - prisel praskly, kdyz jsme v 5-ti. lidech dotahli 200kg krbovou vlozku do domu, tak jsem zjistil ze ma spatny svar - reklamace a zase hezky ven a novou dovnitr. atd....
Je to jenom nahoda nebo mam nejakou spatnou auru? :mrgreen:
Ja se ridim heslem : JESTE SE NESTALO, ABY TO NEJAK NEDOPADLO!
ピーター 大工
Waclav
Příspěvky: 28
Registrován: 24 zář 2015, 20:32
Bydliště: Český Kras

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Waclav »

... Petře, smích plyne z pocitu soucítění a vcítění se, a také proto, že všechno jiné mi bere energii a tvoří auru/karmu.
Schopnosti vcítění se předchází vlastní zkušenost - viděl jsem v tom sebe a kor po posledním příspěvku:
- před dvěma leta od strýčka dostávám za symbolickou cenu 15 000,- skvělé auto o čtyřikrát větší hodnotě; Tři měsíce jezdím, pak opravuji dosloužené součástky za 25 000,- a rozvody že vyměním za měsíc po výplatě; Jezdím týden a prasknou ty rozvody - oprava motoru 30 000,-; Jezdím týden - prasklo zavírání oken a jezdím v průvanu; Auto prodávám za 12 000,-; Jsem bez auta a bez peněz
- v prosinci 2014 objednávám stavební řezivo na dům u kamaráda z Medonos za 100 000,-; v prosinci 2015 nemám od něj ani dřevo ani zpátky moje peníze
- tři celé týdny minulého měsíce trávím obesíláním poptávek na cihly na dům a vyhodnocováním nejvýhodnějších, tři dny tvořím excelovou tabulku, abych nabídky rozklíčoval a bylo vidět, co je výhodné a co kamufláž; z nervozity nemůžu spát; objednávám v dlouze vybíraných stavebninách za konečnou cenu 90 000,- včetně dopravy a složení na základovou desku; výsledkem té velké energie, vložené na ošéfování celé akce, možného i nemožného, je, že teď místo hoblování s mým novým Stanleyem No. 4 1/2 tu mám od doktora nakázáno ležet - strhaná třísla, něco jako že těsně před kýlou, protože ve výsledku jsem ty 36 kg VPC cihly musel tahat pěknej kus do svahu na desku zcela sám, po desáté paletě jsem za skřípěním zubů za další prachy objednal jeřáb a dělníky, co mi tam chodí pomáhat - jeřáb přijel, ale chlapi nepřijeli a jak jsem posunoval paleťákem ty tunový palety po té desce opět sám, což opravdu, opravdu téměř nešlo, tak jsem úplně cejtil, jak mi to břicho praská, a i z toho, jak řvu vzteky a brečím z bolesti a ze zoufalství, protože už fakt nemůžu a jeřáb má drahé prostoje a třetina palet ještě zbývá... vzteky nad vyčůránkem z těch stavebnin, kterému jsem nakonec musel zapatit o 15 000,- víc a další tisíce za ten jeřáb...
Nadávám, vztekám se, ale do karmy to nehci.

Ale jsme tu kvůli dřevu a broušení - neuděláme nad neblahou Petrovou zkušeností s bruskou Optimum z toho nějaký výstup?:
- někdo jiný má brusku Optimum? Zkušenosti? Retro design má ale pěknej
- kvalitní alternativa k této brusce Optimum? Býval bych si Optimum také koupil
- Pájmen psal o kladných recenzích na "Proma BKL-1500"
- vedle této Optimum si se, prosím tě Petře, rozhodoval mezi jakou ještě?; díky


Přeji, ať ti to dopadne dobře
w.
stefanos689
Příspěvky: 123
Registrován: 19 pro 2013, 22:46
Bydliště: Lednice (okr. Breclav)

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od stefanos689 »

Tady je krasne videt, ze ta nejlevnejsi (a zdanlive nejvyhodnejsi) nabidka casto byva ve finale nejdrazsi a nejhorsi.
Pájmen
Příspěvky: 11
Registrován: 21 říj 2015, 10:20

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Pájmen »

Kdysi jsem pokukoval po stojanové vrtačce a objížděl jsem kdejaké hobby krámy pro posouzení ,říkám si nejlepší je si takové věci okouknout a na Quantum vrtačky jsem narazil v jednom Baubau a popravdě mě kvalitou zpracování nepřesvědčily,celkem vůle vřetene,takové vše horkou jehlou ,brusky tam měli také ale jak jí neroztočíš,tak nevíš.
Nakonec jsem okoukl jinde vrtačku Promu PTB-16B/230 a ta se mi celkem líbila a jsem s ní dodnes spokojený, proto brusku mám také vytipovanou od stejné značky.
Otec kdysi kupoval k soustruhu na kov brusku na nástroje BKN-1500 od Promy a spokojený je taktéž a že je velký puňťa na přesnost :lol: .
jiri
Příspěvky: 108
Registrován: 05 bře 2011, 12:12

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od jiri »

Bruska
Je to opravdu všechno relativní.
Mám Promu BKL 1500 a navzdory kladným recenzím ji považuji za šunt.
Zhlédl jsem se v tom širším kotouči,jenomže ten je na tak tenkou osičku, jako má bruska, moc těžký a v podstatě nelze bez problému srovnat.Brusku mám chviličku a nepoužívám ji tak moc.Shodou okolností si tutéž identickou přivezl známy na workshop, brousí na ní struhy, a byla úúúúplně hotová, vylágrovaná ložiska a snad i domečky,
protože to nešlo opravit. Dle ústního sdělení používáním jen na ty struhy, ale dost také snahami o srovnání kotouče.
Na Optimu 200 jsem byl také zvědav.
Pozn.:Neznám výrobek na východních trzích, co by se vyráběl v Německu nebo podobně. Stejně jako když si koupíte Barumky pneumatiky v domnění, že jsou od nás z Otrokovic 3x :-), jsou z Rumunska. Barumky z Otrokovic jedou do Německa.- A Kola Author z Azie.
S bruskama jsou vysmátí šťastní majitelé našeho ELKO, starého dobrého.
jiri
Pájmen
Příspěvky: 11
Registrován: 21 říj 2015, 10:20

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Pájmen »

Člověk většinou s každým novým výrobkem v dnešní době zažívá zklamání,také jste si toho všimli?Ta doba,kdy si to člověk musel vyrobit,protože to bylo nedostupné už tu byla,ale zjišťuji,že přichází doba,kdy budeme nuceni tento proces obnovit,ale z důvodu trochu jiného.Petr si nakonec tu brusku určitě vyrobí ;) ,Minimálně ho to určitě napadlo :lol: Při projektech které už úspěšně absolvoval to bude malina.
Waclav
Příspěvky: 28
Registrován: 24 zář 2015, 20:32
Bydliště: Český Kras

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Waclav »

Petr
Příspěvky: 601
Registrován: 12 lis 2009, 00:34
Bydliště: Kyjov
Kontaktovat uživatele:

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od Petr »

Ahoj,
Waclave, je mi jasne ze jsi to nemyslel skodolibe to tvoje pousmani. Vidim, ze si taky uzivas zajivavych hricek osudu co si s tebou zahravaji. Ja kdyz jsem stavel nas dum snu, tak jsem mel v haji zada na pul roku a jeste ted me to tak 2x za rok chytne, ze mam pocit ze uz se nepostavim. A to mi je teprve 35 let. :mrgreen: Ono sam pretahat 3 baliky sadrokartonu je taky celkem zahul na jedny zada. :)
Ja jsem fakt nemel tuseni ze je to cina. Proste jsem se dival na ruzne servery s bruskama a tato se mi libila jak designove tak parametrove a hlavne jsem si rikal, ze kdyz se prodava za 5.400,-kc tak to snad uz musi za neco stat. No a kdyz jsem ji pak videl nepouzitou na aukru za 3 tis. tak uz nebylo co resit.
Tu Proma BLK 1500 mame v praci taky a funguje uplne bezvadne, kam ji postavim a zapnut tak muzu hned pracovat a vybrace podle te Optimacke prakticky nulove. Kdybych vedel, ze kupuju takovy sunt, tak bych bral asi tu vetsi co ma Tim Proma BLK 2000 - tu jsem mel na druhem miste - i kdyz je to taky cina, ale po zkusenosti s tou mensi bych to rysknul.
Ja protoze nedelam se zelezem tak se priznam, ze o bruskach ELKO jsem se dozvedel az od kamarada elektrikare, ale tim ze nedelaji s kotouci 200mm tak jsem o ni ani neuvazoval.

Stefanos 689 - v tomto pripade mas bohuzel asi pravdu, ale pokud bych na to hledel takto, tak bych si asi nikdy nic z druhe ruky nekoupil a to by byla myslim skoda, vzdyt kolik z nas casto nahleda treba na bazos a hleda vyhodne nabidky drevoobrabecich stroju nebo cehokoliv - co kdyby se mi neco hodilo za dobrou cenu ceho se chce jiny zbavit? Takto jsem prisel i k moji stolni litinove pile JET americkeho typu, kterou bych jinak nikdy nemel a kterou povazuju za nejlepsi kup co se mi kdy povedl - funguje bezvadne.

Pajmene tak ty stojanove vrtacky to je kapitola sama o sobe - v bau bau atp. vzdy jenom hledim ze se to nestydi vubec nabizet takove braky, staci si chytnout za vreteno a to by jeden brecel jake jsou tam vule. Mas pravdu, ze puvodne jsem si chtel brusku sestrojit, motorku mam doma dost a hridel bych si utocil i sam u otce na soustruhu, ale z casovych duvodu jsem se rozhodl pro hotovy stroj a takto to zatim dopada. Vlastni vyrobu brusne stanice si nechavam az jako posledni moznost - uvidim jak se k tomu postavi servis.
Zdravi Petr
ピーター 大工
JanB
Příspěvky: 450
Registrován: 05 črc 2012, 19:29
Bydliště: F-M
Kontaktovat uživatele:

Re: Brouseni soustruznickych dlat

Příspěvek od JanB »

Petr: No já jsem před asi 7-8 lety chtěl soustruh na kov a taky jsem hodně hledal. A od různých kutilů jsem nabyl dojmu, že Optimum je sice pořád čína, ale o něco lepšího provedení než to, co je k vidění v hobbymarketech. A popravdě, když jsem si tenkrát někde prohlížel soustruhy Proma, Assist apod. tak ten můj Opti je opravdu lepší a za těch pár let co ho používám, s ním fakt nebyl problém. Pochopitelně že tuhost není taková jako u velké půltunové mašiny a odpovídá velikosti a konstrukci, ale funguje to docela dobře.
Takže ono to nebude úplně jednostranné a ne všechno od jedné značky bude stejně (ne)kvalitní....ovšem cítím s tebou, toto je opravdu řetěz smůly, jen co je pravda.

Zajímavé by bylo vědět, jestli všechny brusky této řady (nebo série) trpí stejným neduhem, nebo jsi měl "smůlu na druhou", když jsi nejdřív dostal zmetek a pak navíc ještě trefil na takového "experta" v servisu.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 5 hostů