Nahlédnutí do výroby hoblíků CLIFTON

Hoblíky a vlaštovky - věčné a vděčné téma...
Odpovědět
Jan
Administrátor
Příspěvky: 101
Registrován: 13 bře 2009, 17:03
Bydliště: Merboltice
Kontaktovat uživatele:

Nahlédnutí do výroby hoblíků CLIFTON

Příspěvek od Jan »

překlad z časopisu „Furniture & Cabinet making“, únor 2008
překlad – Kateřina Horáčková (http://www.bio.cz/ekotrh/prodejce/47)
editace textu - Jan Marek
fotografie – F&C - Clifton Tooling Ltd, Zuzana Pěkná

0-clifton5.jpg
0-clifton5.jpg (19.19 KiB) Zobrazeno 12721 x
Matthew Platt se podíval za oponu tam, kde vznikají hoblíky Clifton.

Když manufaktura Clico Tooling v Sheffieldu začala vyrábět ruční hoblíky v roce 1999, dali si jako přední zásadu KVALITU. Jako první z věcí, které putovaly do koše, byly všechny ty nápady, jak ušetřit při výrobě ručního nářadí, které se objevovaly za posledních padesát let. To, co zůstalo, byl základní pravoúhlý design Leonarda Baileyho – klasika s křivkou a krásnou rukojetí. Potom se přidalo kvalitní ručně kované železo, z těch nejkvalitnějších Sheffieldských O1 zásob. Firma už měla patent na kvalitní a vyjímečnou klapku, a tak se přidal i ten. Když přišlo na otázku barvy hoblíku, bylo jasné, že volba padne na britskou „závodní zelenou“.
Byl jsem zvědavý, co všechno je třeba, aby brány závodu opustil jeden dokonalý hoblík Clifton, a tak jsem se vydal do Burton Weir Works a průvodce mi dělal Mick Hudson, ředitel závodu.

ODSTRANĚNÍ VNITŘNÍHO PNUTÍ
Když se odlívá litina, během stydnutí vychládají tenčí části rychleji než ty masivní – v důsledku toho může dojít k pnutí materiálu a k vytvoření jemných prasklinek. Clifton hoblíky jsou odlity na velikost až o 10 mm silnější, než bude jejich konečný rozměr (u tenčích částí), aby se předešlo tomuto problému. Tento přebytečný materiál je následně odstraněn během výrobního procesu.

Odlitky (těla hoblíků a žáby) jdou do žíhací pece, kde se teplota pomalu zvedá během 4 hodin na 850 stupňů. Po dalších pěti hodinách při nejvyšší teplotě – kdy se teplota rovnoměrně rozptýlí do všech částí odlitků – je pec uzavřena a trvá dalších 39 hodin než naprosto vystydne.
Tento dvoudenní proces dosáhne toho, že zkapalní vnitřní krystalická struktura litiny a dovolí, aby se znovu zformovala – rovnoměrně a pomalu, čímž se zajistí, že budoucí hoblík bude všestranně odolný a neuvěřitelně stabilní.

OBRÁBĚNÍ
Dalším krokem je frézování – kdy se odstraňuje přebytečná litina a tvaruje se podoba, která už připomíná hoblík, jak ho známe. Clifton hoblíky jsou opracovávány jeden po druhém, v rychlosti pětkrát menší, než hoblíky obráběné strojově. Tím se udrží teplota na dostatečně chladném bodě a zachovají se výhody pomalého a pozvolného vyžíhání. Výroba hoblíků Clifton je nejen přesná, hoblíky jsou vyráběny tak, aby zůstávaly přesné.
Obráběcí stroje jsou obrovské – asi tak velikosti malého rodinného auta, a jsou vyrobeny z kvalitní oceli. Tělo hoblíku je v nich sevřeno v ocelovém lůžku a velmi pomalu projíždí řezací hlavou s karbidovými hroty, která trochu připomíná obrovský kráječ na chleba.

Každý krok frézování trvá kolem 18 minut a probíhá na jiném stroji, ke kterému patří vysoce školená obsluha. Tím se docílí nejen možnosti zpětného přesného dohledání, ale také to znamená, že stroje nemusejí být neustále znovu nastavovány, čímž je zaručena stálá přesnost opracování.
1-obrabeni.jpg
1-obrabeni.jpg (41.16 KiB) Zobrazeno 12721 x
BROUŠENÍ
Po frézování je na řadě broušení, kdy se ke slovu dostane další sada obrovských strojů, přebrousí a vyhladí plochy, až se lesknou. Ještě jednou je každému kusu věnována jednotlivě zvláštní pozornost – jde tu o přesné inženýrství a ne o masovou produkci. Tělo hoblíku projde broušením ve stroji, zajištěné speciálními klapkami, které simulují tlak budoucích žab, a obou držadel, až bude hoblík kompletní.

ŽULOVÝ STŮL
Hned vedle finálního stroje, který zbrousí všechny důležité části a hrany těla hoblíku, stojí blýskavě naleštěný, naprosto rovný žulový blok 150 mm silný a zkušební měrka nastavená na 3,8 setinu milimetru a úhelník přesný na 15tisícinu milimetru na metr (20 000cinu palce na stopu délky). Pro těla hoblíku nastává rozhodující moment.
Každé tělo je položeno na blok a když zkušební měrka projede kolem každé hrany tak, aby ani na jediném místě neproklouzla pod něj, je vyhráno. Pak je tělo otočeno vzhůru a zkontroluje se dokonalá pravoúhlost jeho spodku, a to v několika místech, potom i diagonálně. V každé z těchto pozic nesmí testovací vlasová měrka proniknout pod úhelník. Pokud tělo hoblíku projde tímto testem úspěšně, zachází se s ním již jako se svatým objektem až do konce jeho pobytu v továrně; pokud tímto testem neprojde, vyřadí se okamžitě do boxu se zmetky, a znovu se roztaví.
2-mereni.jpg
2-mereni.jpg (36.87 KiB) Zobrazeno 12721 x
Jako každý kov, tak i litina podléhá roztahování a smršťování v závislosti na změnách teploty. Výroba a inspekce v manufaktuře Clico Tooling dodržuje takové postupy, aby zajistili, že hoblík Clifton bude odpovídat Britským normám s přesností na 0.0003 palce, ať se nakonec ocitne na Aljašce nebo v Austrálii.

Ptal jsem se v manufaktuře manažera, co takový hoblík vydrží. Odpověděl „pokud byl vyroben dobře a projde všemi stupni kontroly kvality, vydrží až neuvěřitelně hodně“ a s tím na rtech vzal jedno z těl No.7 z bedny se zmetky... „teď vám ukážu jak daleko sahá naše záruka, ustupte trochu dozadu...“. Pak se ujistil, že v patře pod námi opravdu nikdo nestojí, vylezl několik pater po žebříku a pustil odlitek o délce 560 mm z výšky 5,5 metru, „nosem“ napřed přímo na betonovou podlahu. Kromě toho, že se trochu odřel lak, výlisek vypadal naprosto neporušen a zůstal v celku a rovný jako když střelí.
3-zmetky.jpg
3-zmetky.jpg (67.07 KiB) Zobrazeno 12721 x
KOVANÁ ŽELÍZKA
Každé 200 gramové želízko hoblíku začíná svůj život jako kulatý kus Sheffieldské oceli třídy O1, o průměru 32 mm, 210 mm dlouhý, a vážící 2,6 kg. Tahle tyč je pak roztavena na 1080 °C a kuje se stovkami úderů kladiv, až se vytvořil plát dlouhý přes 30 cm. Tažené kování, jak se tento proces nazývá, upravuje vnitřní stavbu železa tak, že se na koncích neobjevují kazy a praskliny. Z tohoto plátu se nakonec jako želízko použije jen ta střední, dokonale plochá a rovná část.
Vyrazí se do něj pečeť a srazí se hrany, a zůstane plát velikosti asi 2x takové, než bude finální želízko. Střední otvor je vyřezán laserem, aby se zabránilo narušení krystalické struktury.
Protože netvrzená ocel lépe absorbuje vibrace než ocel tvrzená, želízko se kalí jen v části od otvoru dolů. Toto rozdílné tvrdnutí vytváří v želízku kvalitu přirozeného samo-chladnutí, a to je pak méně náchylné k naštípnutí, než u běžných hoblíků.
Posledním krokem je kontrola tvrdosti želízka na odchylku jednoho Rockwellu od RC 61, než je posláno dál k poslednímu přesnému broušení a leštění.
4-zelizko.jpg
4-zelizko.jpg (38.68 KiB) Zobrazeno 12721 x
LAMAČ TŘÍSEK - KLOPKA
Clifton používá unikátní design lamače třísek rozděleného na 2 kusy. Hlavní část je přišroubována do roviny s želízkem, čímž zdvojnásobuje tloušťku a odolnost želízka. Protože plochy, které na sebe doléhají, jsou srovnány strojově, nedochází u nich k žádnému pnutí a obě k sobě dobře a přirozeně přilnou, na rozdíl od toho, že by k sobě byly sevřeny pod tlakem. Tento bod je důležitý, když chceme, aby nastavení hoblíku zůstávalo dlouhodobě stálé.
Druhá část klopky je volná součástka, která je připevněná k té první drážkou a nýtkem, aby zůstala v pravém úhlu. Druhá část, která se dotýká želízka, je na přesno obroušena a vyhlazena na diamantovém kameni tak, aby zajistila rovnoměrný kontakt po celé šířce želízka. Tento kontakt je důležitý ze dvou důvodů: rozloží rovnoměrně tlak na želízko, čímž zabraňuje vyštípnutí; a pomáhá odvádění hoblin, aby se nehromadily mezi želízkem a klopkou.
5-klopka.jpg
5-klopka.jpg (17.79 KiB) Zobrazeno 12721 x
MONTÁŽNÍ PONK

Když všechny části hoblíku dorazí k tomuto stupni, jsou znovu přísně zkontrolovány, strojně opracovaná místa podstoupí další přísnou kontrolu a nejmenší škrábanec nebo vada je dost dobrým důvodem k vyřazení. Ústa hoblíku se měří, zda jsou naprosto ve správném (tj, pravém) úhlu k tělu hoblíku a souběžná. Pak se vloží sedlo želízka do těla hoblíku a znovu se zkontroluje, jak pevně sedí bez nejmenšího pohybu.
Pak přijde na řadu želízko – každé je vyzkoušeno v lehkém testu už s klopkou, a ještě než se vloží do hoblíku a nastaví tak, aby mohlo být porovnáno k otvoru úst těla hoblíku. Nakonec se přišroubují rukojeti z afrického růžového dřeva (Guibourtia demeusei) a celý hoblík je ještě jednou zkontrolován, zda všechny jeho hrany jsou dokonale hladké.

VÝSLEDNÁ KONTROLA 

Každý naprosto vyhovující hoblík projde ještě jedním testem, než dostane jemnou sprchu oleje a je poslán do světa ve vkusné modré krabici, s osobním dopisem pro nového majitele od ředitele závodu Clico. Ještě jednou je porovnán se žulovou lavicí, kde se ověřuje rovnost jeho hran a „neprostupnost“ přísné měrky, ověřuje se pravost všech úhlů pomocí super přesného úhelníku. I když se v tomto bodě zjistí jakákoliv odchylka, hoblík zůstává v závodě.
F&C

6-test2.jpg
6-test2.jpg (25.06 KiB) Zobrazeno 12721 x
krokus
Příspěvky: 184
Registrován: 29 led 2010, 19:55

Re: Nahlédnutí do výroby hoblíků CLIFTON

Příspěvek od krokus »

Jo, jsou nádherné. Nejhezčí ovšem ne nich je to logo na želízku a barva " British racing green". Jsem si ale jist, že kdyby se u nás někdo dal do výroby nekompromisních litinových hoblíků, tak s naší dlouholetou tradicí ve strojírenství by to dělal ještě daleko lépe, než všichni ostatní / Lie-Nielsen, Veritas apod. / Trh je ovšem malý a zasycený... Jinak počkejte chlapi / a děvčata /co se mi snad podaří dotáhnout z USA, bude to bomba - snad květen...Jak sám sebe pozoruji, tak ty hoblíky asi začínám sbírat, aj!!!!!
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů