Uhel broušení
-
- Příspěvky: 37
- Registrován: 18 říj 2016, 13:31
Uhel broušení
Ahoj všem. Prosím o radu. Pod jakým úhlem brousíte želízka na klasickém hoblíku hladík s klopnou. Mám Stanley no4 a 5. Někde na youtube jsem viděl že brousí na 25 stupňů někde na 30. Myslím že nabroušeno mám dobře rovnoměrrně po celé ploše želízka (holí a řeže papír zcela hladce) ale stejně mi občas malinko vytrhává vlákna kolem suku. Klopnu mám nastavenou cca 0,5 až 1 mm. Už mne nenapadá co ještě vylepšit. Děkuji za případné rady
-
- Příspěvky: 117
- Registrován: 30 pro 2013, 15:33
Re: Uhel broušení
Ahoj,
co se týče úhlů nástroje a úst hoblíku, pohledej tady video, které dělali myslím Japonci. Upnuli nástroj na frézku a snímali tvorbu třísky mikroskopickou kamerou.
Myslím, že po zhlédnutí tohohle videa už nemůžou zůstat kolem hoblíků žádné záhady a pověsti.
co se týče úhlů nástroje a úst hoblíku, pohledej tady video, které dělali myslím Japonci. Upnuli nástroj na frézku a snímali tvorbu třísky mikroskopickou kamerou.
Myslím, že po zhlédnutí tohohle videa už nemůžou zůstat kolem hoblíků žádné záhady a pověsti.
-
- Příspěvky: 37
- Registrován: 18 říj 2016, 13:31
Re: Uhel broušení
Ahoj díky za info to video znám. je dobré, zvláště to nastavení klopny. Raději bych ale něčí osobní zkušenost nejlépe nějakého nadšeného hoblíkáře Každopádně ale díky
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host